Frukost
I morse blev det en mysig lördagsfrukost med sirapslimpa, blåbär- och hallonsmoothie och ägg!
Sirapslimpan bakade jag för ett tag sedan och har haft den i frysen sedan dess. Den blir god att tina upp i ugnen på svag värme.
Sirapslimpa.
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
5-7 dl rågsikt
Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt degvätskan sirap och salt. Tillsätt mjölsorterna och arbeta degen en stund. Forma till 2 limor och låt jäsa 40 min. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min i 200 grader.
Sirapslimpan bakade jag för ett tag sedan och har haft den i frysen sedan dess. Den blir god att tina upp i ugnen på svag värme.
Sirapslimpa.
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
5-7 dl rågsikt
Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt degvätskan sirap och salt. Tillsätt mjölsorterna och arbeta degen en stund. Forma till 2 limor och låt jäsa 40 min. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min i 200 grader.
Kommentarer
Postat av: Cicci
Va kul, att du skaffat dig en blogg! Ska bli roligt och se vad du hittar på för roligt bak som man kan inspireras av! Kram!
Trackback